Raita – en slags indisk tzatziki

Raita er  forfriskende og lækker tilbehør til indiske retter, ikke mindst Tandoori Chicken (se nedenfor). Raita er en slags indisk Tzatziki og opskrifter der findes der mange varianter af.

Denne opskrift er fra Punjab restauranten i London med agurk og løg, som jeg har udvidet lidt med frisk koriander.

Du skal bruge følgende:

1 kop agurk, kakket i små tern
1 kop løg, skåret i tynde skiver
1 ½ kop yoghurt
3 tsk. presset hvidløg
1 ½ tsk. frisk mynte, fint hakket
1 ½ tsk. frisk koriander, fint hakket
1 grøn chili, fint hakket
salt og peber
I en skål røres yoghurt og hvidløg grundig sammen.Tilsæt agurk og løg, chili og krydderurter. Smag til med salt og frisk malet sort peber. Inden servering drysses der lidt garam masala på raita’en.

About these ads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s